Manuele Lymfedrainage (MLD)

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een zachte, subtiele massagetechniek van het direct onder de huid liggende bindweefsel, waardoor de afvoer van vocht en afvalstoffen wordt bevorderd en de werking van het afweersysteem gestimuleerd. Door deze behandeling wordt het lymfevocht schoner en en verbetert de celstofwisseling.

Wanneer de behandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd, wordt ook het zenuwstelsel weer in balans gebracht. Daarnaast heeft MLD ook een pijndempend effect. Deze aspecten krijgen binnen de originele Dr Vodder methode veel aandacht en daardoor is manuele lymfedrainage uitermate geschikt om in te zetten bij vele klachten. Denk hierbij aan lipoedeem, lymfoedeem, stressgerelateerde klachten, (sport-)blessures, rusteloze benen, burn-out klachten, fibromyalgie, reumatische aandoeningen en nog veel meer. Ik ben opgeleid volgens de Dr Vodder methode en ik heb ervaring in het behandelen van mensen met lipoedeem.

Manuele Lymfedrainage kan gecombineerd worden met andere massagetechnieken. Wil je meer weten of een keer een proefbehandeling ondergaan, neem contact met me op.

lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot.

Toepassingsmogelijkheden

Een lymfestelsel dat overbelast en vervuild is kan zich onder andere uiten in chronische vermoeidheid, chronische infecties, hoofdpijn, migraine, hoge bloeddruk, huidproblemen. Naast een positieve beïnvloeding van de hierboven beschreven symptonen is MLD een prima behandelmethode voor en na operaties bij kneuzingen en bij behandeling van littekens. MLD kan ook helpen ter verbetering bij huidverslapping en het direct daaronder liggende weefsel ten gevolge van bijvoorbeeld een vermageringskuur. Een bijzondere toepassing van MLD is gelegen in de vermindering van stress. Door activering van het rustgevende deel van het zenuwstelsel (parasympaticus) kan het lichaam zich ontspannen en nieuwe krachten op doen.

De behandeling

Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een MLD behandeling met een zekere regelmaat plaats moeten vinden. Een MLD behandeling duurt 30 tot 60 minuten. Het komt regelmatig voor dat cliënten tijdens de behandeling -bijna- in slaap vallen ten gevolge van het rustgevende en ontspannende effect van MLD.

Manuele lymfedrainage behandeling

  • MLD behandeling benen, 60 min.
    € 55,00
  • Op aanvraag ook behandeling aan armen